LUUBI ALL ⟩ Elmar Vaher: Olukord Eesti idapiiril on kuidagi vastikult rahulik (4)

Elmar Vaher
, PPA peadirektor
Copy
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher
Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher Foto: Sander Ilvest

Professionaalsetel piirivalvuritel on erialane kõhutunne. Piirivalvurid väidavad, et näiteks Luhamaa piiripunktis on viimastel päevadel olnud imelikult rahulik. Piirivalvurite roll on mitte midagi maha magada ja kui olukord on vastikult rahulik, siis see paneb valvuri teistmoodi tööle. Jälgime pingsalt ja kogume informatsiooni koos luureasutustega, et olla õigel ajal õiges kohas.

Pihkva lennuvälja käsitleb Euroopa Liidu Õiguskaitsekoostöö Ameti (Europol) raport. Me teadsime juba mõni nädal tagasi, et seal on viide võimalikule ohule.

Pihkva lennuväljalt toimuvad Venemaa siselennud. Sealt saab lennata näiteks Moskvasse, kust on tõepoolest võimalik lennata edasi igale poole. Politsei- ja piirivalveamet (PPA) hindas olukorda ja ma ei tähtsustaks selle lennujaama aktiivsust üle.

PPA hindab, et lausaline hübriidrünnak, mis toimub Poolas, ei ole Eestis tõenäoline. Samas rõhutan, et see on tänane hinnang. Võib-olla homme hinnang muutub. Meie arvates ei ole Venemaal praegu vaja seda teha, sest lava, kus Putin saab oma eesmärki võõraste kätega saavutada, on Valgevene.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles