RAHVASTIK ⟩ Hillar Petersen: Eesti naisi häirivad enim vaenulikkus ja lõhestatus (2)

Hillar Petersen
, Pere Sihtkapitali projektijuht
Copy
Naiste arvates on Eesti ühiskonna peamine mure vaenulikkus ja lõhestatus. Naistepäeva lilled on küll toredad, kuid sõbralikkus ja koostöömeel vajavad tähelepanu kogu aasta jooksul.
Naiste arvates on Eesti ühiskonna peamine mure vaenulikkus ja lõhestatus. Naistepäeva lilled on küll toredad, kuid sõbralikkus ja koostöömeel vajavad tähelepanu kogu aasta jooksul. Foto: Konstantin Sednev

Avaliku arvamuse küsitlus uuris naiste hinnangut Eesti elu probleemkohtadele. Arvestades, et naissugu moodustab üle poole valijaskonnast, peaks tulemus pakkuma mõtteainet ka poliitikutele, kirjutab Pere Sihtkapitali projektijuht Hillar Petersen.

Kaht tuhandet naist hõlmavas avaliku arvamuse küsitluses palusime vastajatel järjestada kümme etteantud Eesti ühiskonda puudutavat probleemi. Selgus, et üle 40 protsendi naistest pidas Eesti suurimaks probleemiks vaenulikkust ja lõhestatust ühiskonnas. Kõige olulisemaks probleemiks oli see üle kahe korra sagedamini kui universaalne murekoht – sissetulekute vähesus, mille paigutas esimeseks 20 protsenti naistest. Meedias populaarsed teemad nagu sooline palgalõhe või kliimamuutused jäid pingereas üllatuslikult tahapoole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles