RAHVASTIKUPOLIITIKA Tiina Tambaum: pikem eluiga – õnn või õnnetus?

Tiina Tambaum
, Tallinna Ülikooli teadur
Copy
Hobidega tegelemine on üks võimalus ühiskonnaelust osa saada, hoida tervist ja selget meelt kõrge vanuseni. Seeniorite tantsimise pidu Rakvere Vallimäel.
Hobidega tegelemine on üks võimalus ühiskonnaelust osa saada, hoida tervist ja selget meelt kõrge vanuseni. Seeniorite tantsimise pidu Rakvere Vallimäel. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Pikem elu ei ole õnn, kui seda peab elama eraldatuses, füüsiliselt või vaimselt teistest äralõigatuna. Pikem eluiga on võimalus, mille saame päris suure tõenäosusega ise õnneks pöörata, kirjutab Tallinna Ülikooli Eesti demograafia keskuse teadur ja haridusgerontoloog Tiina Tambaum.

Kuulsin hiljuti lugu, kuidas vanaema oli imestunud ja solvunult selle üle, mismoodi noored vanadest mõtlevad. Vanaema, kes valdas inglise keelt, vaatas parajasti televiisorist ilma tõlketa filmi. Lapselaps tuli külla ja aasis, et vanaema vaatab tuimalt vaid pilti, sest vanainimesed ju inglise keelt ei oska. See seik iseloomustab hästi põlvkondadevahelise suhtluse pealiskaudsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles