RAHVASTIKUPOLIITIKA ⟩ Janne Lauk: (üle)kilod, mis võiksid muuta mõtteviisi

Janne Lauk
, Tervise Arengu Instituudi toitumisuuringute osakonna analüütik
Copy
Esimesed sammud liikumisharjumuste kujundamisel teevad lapsed ikka oma vanemate eestvedamisel. Just emad-isad on need, kes lapsi maast madalast võistlustele viivad või muul moel liikuma õpetavad.
Esimesed sammud liikumisharjumuste kujundamisel teevad lapsed ikka oma vanemate eestvedamisel. Just emad-isad on need, kes lapsi maast madalast võistlustele viivad või muul moel liikuma õpetavad. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tervise Arengu Instituudi (TAI) avaldatud esimese ja neljanda klassi õpilaste kasvu uuringu kohaselt on iga neljas esimese ja iga kolmas neljanda klassi laps ülemäärase kehakaaluga. Probleem suureneb koos vanusega: võrreldes 2015/2016. õppeaasta esimese klassi õpilasi ning samade koolide ja klasside õpilasi kolm aastat hiljem, neljandas klassis, selguski, et selleks ajaks oli ülemäärase kehakaaluga juba kolmandik lastest.

Kui lapsevanemad ise ei söö igal hommikul hommikusööki, krimpsutavad nina köögiviljade peale ning veedavad vabad hetked pigem teleri või arvuti ees ja sotsiaalmeedias, siis kuidas peaksid kujunema laste tervist hoidvad ja edendavad harjumused? Kuidas peaks tekkima lastel soov liituda spordi- või tantsutrenniga, sõita jalgrattaga või minna avastama loodusradu?

Koolist! Loomulikult koolist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles