RAHVASTIKUPOLIITIKA ⟩ Piret Hartman: suurem mitmekesisus pole eesmärk omaette

Lea Danilson-Järg
, Fookuse rahvastikupoliitika toimetaja
Copy
Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman leiab, et lõimumisse peavad panustama nii need inimesed, kes tahavad lõimuda, kui ka kogu ühiskond.
Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsler Piret Hartman leiab, et lõimumisse peavad panustama nii need inimesed, kes tahavad lõimuda, kui ka kogu ühiskond. Foto: Mihkel Maripuu

Kultuuriministeeriumi kultuurilise mitmekesisuse asekantsleril Piret Hartmanil täitub käesoleva aasta lõpus viis aastat ametiaega. Eile tuli teade, et ta jätkab sellel ametikohal teisel viieaastasel perioodil. Hartman ei soostunud intervjuus Eesti lõimevõimekust hindama, aga rõhutas, et integratsiooni valdkonnas pole ühte võluvitsa, mis kõik murekohad lahendaks.

Kultuurilise mitmekesisuse valdkond loodi kultuuriministeeriumisse juba 2007. aastal. Millist lisandväärtust on see Eesti riigile pakkunud?

Kuni meil on jätkuvalt ühiskonnas väljakutseid, mille põhjuseks asjaolu, et inimene on kas teisest rahvusest või teise emakeelega, siis see lisandväärtus ongi see, et meie valdkond aitab nendele kitsaskohtadele tähelepanu pöörata. Samuti lahendusi välja pakkuda ning nügida ka partnereid neid lahendusi otsima ja rakendama. Võib-olla jõuame ühel hetkel ka olukorrani, et meid siin lõimumise eestvedajana polegi vaja ning kõik oskavad ise tegeleda ja reageerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles