PM Nädal ⟩ Kuhu kadus kantsler Priske? (6)

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Marika Priske
Marika Priske Foto: Johan Elm

Sotsiaalministeeriumis toimub jama jama otsa, kuid kaks aastakümmet ametis olnud kantsler Marika Priske on kadunud kui vits vette.

Sotsiaalministeeriumi juhitud Covid-19-vastane vaktsineerimine paistab kui lõputu ebaõnnestumiste jada. Viimati tekkis miljonitesse eurodesse ulatuv kahju jaanipäeva paiku, kui terviseametis riknes kuuldavasti ligi 250 000 ravimit ja vaktsiini, millest 68 000 olid koroonavaktsiinid. Huvitaval kombel ei kuule me igal aastal hapuks läinud vaktsiinide, insuliinide ja vähiravimite mägedest eraõiguslikes ladudes. Seal osatakse edukalt riske maandada. Kindel on ka see, et rahvale vajalikke ravimeid ei saa riik hoida ühes kohas koos.

Üha häälekamalt nõuavad rahulolematud kodanikud ministeeriumi juhtkonna lahkumist, klaköörid püüavad samal ajal näidata iga ämbrit kui üksikjuhtumit, mida ei oleks saanud ära hoida. Lisaks proovitakse äpardusi varjata võimalikult kaua – äkki ei tulegi jama välja. Vilepuhujaid karistatakse teistele hirmutamiseks see-eest täie rauaga, nii nagu juhtus terviseameti kommunikatsioonijuhi Simmo Saarega, kes paljastas, et riigil puudub korralik vaktsineerimise plaan.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles