Kuku raadios pühapäeval eetris olnud «Poliitikaguru» saates analüüsisid Külli Taro, Andreas Kaju ja Tõnis Leht Riigikogu töiseid tegemisi, arutasid Isamaa erakonna saatust, rääkisid transpordi tulevikust ning samuti USA ja Venemaa suhetest.

Külli Taro rääkis, et kui vaadata etendust, mis Riigikogus sellel nädalal peaminister Kaja Kallase umbusaldamise ümber käis, siis oli neli tundi väldanud sõu tulemus tegelikult ette teada.

«Mulle tundus, et vahepeal ei saanud EKRE meedias oma ööistungitega ja venitamistega piisavalt tähelepanu ning siis keerati peale see niiöelda kõnepruukimise nupp ja meedia tähelepanu tuli nagu nipsti,» nentis ta, lisades, et kokkuvõttes kaotas Riigikogu kui institutsioon jällegi oma maines.

«Minu meelest oli see üks reljeefsemaid nädalaid, jälgides just seda umbusaldusavaldust saatnud sõnakasutust,» märkis Andreas Kaju. «Mart Helme võttis seal konkreetselt vaevaks ja pidas vajalikuks kahelda peaminister Kaja Kallase vaimses tervises, tehes seda tegelikult ikkagi selgelt solvaval moel. Teine EKRE saadik Uno Kaskpeit natuke teises kontekstis rääkis lausrassistlikku juttu. Isamaa poolt tegi Tarmo Kruusimäe Kaja Kallase suunas ikkagi tegelikult sellise alandava tooniga nalja.»

Kaju lisas, et see kõik oli kokku komplekt, mis ühe päeva jooksul mikrofonidesse jõudis, kuid selle Riigikogu koosseisu jooksul on teatud hulga saadikute suust kuuldud analoogseid asju korduvalt. «See on peatükk pikemast raamatust,» lausus ta.

Kommentaarid (3)
Copy