Lauri Vahtre: isamaalasel pole valikut (33)

Lauri Vahtre
, ajaloolane (Isamaa)
Copy
Lauri Vahtre.
Lauri Vahtre. Foto: Tairo Lutter
  • Isamaa vajab uut hoogu ja värskendust
  • Muutuda ei tohi põhimõtteid hüljates

Isamaa erakonna lõhkujad on jõudnud ilmselt meeleheite piirile. Teisiti pole võimalik seletada Kalju Puki lugejakirja «Isamaalane, ärka!». Sellenimelist inimest Isamaa erakonnas ei ole ega ole ta ka isamaalane, kirjutab ajaloolane Lauri Vahtre (Isamaa).

Ideetus, sõnavaht, sisutud loosungid tugevast rahvast ja helgest tulevikust, demagoogia ja hiiliv sallimatus – see on kõik, mida nn parempoolsete ajutrust on seni pakkuda osanud. Usun ja loodan, et isamaalastel jätkub arukust mitte lasta ennast sellest kõigest uimastada. Ka parempoolsete heausksetel pooldajatel peaks nüüdseks selge olema, et jutt käib Isamaa hävitamisest, mitte tema tagasitoomisest.

On tõsi, et Isamaa vajab uut hoogu ja värskemat kuvandit. Kuid mitte rahvuslike põhimõtete ja terve mõistuse hülgamise hinnaga. Kui valida on Seedri ja Perlingu vahel, siis mingit valikut tegelikult ei ole. Seedri jätkamine tähendab, et Isamaa jääb alles, ja see on praegu kõige tähtsam. Kindlasti seisab ees suur töö oma laiema valijaskonna taasleidmisel, sest see on täiesti olemas. Siirad isamaalised inimesed, kes oskavad konservatiivsuse ühendada edumeelsusega, pole Eestist kusagile kadunud.

Kommentaarid (33)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles