REGIONAALARENG ⟩ Võru linn veab kogu maakonda ka spordi valdkonnas

Antti Roose
, Fookuse Regionaalarengu toimetaja
Copy
Lähiaastatel kerkib Võrus Luha tänava võssa erainvesteeringuna vabaajakeskus, kus saavad olema ujula, jäähall ja tennisehall. Need avavad uue spordiajastu, mitte ainult Võrule, vaid tervele Võrumaale.
Lähiaastatel kerkib Võrus Luha tänava võssa erainvesteeringuna vabaajakeskus, kus saavad olema ujula, jäähall ja tennisehall. Need avavad uue spordiajastu, mitte ainult Võrule, vaid tervele Võrumaale. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võru abilinnapea ja Eesti Orienteerumisliidu president Sixten Sild leiab, et lapsi ei tasu liiga vara ühele spordialale kinnistada ja otsekohe neilt tulemusi oodata. Selle asemel soovitab ta lastel proovida erinevaid alasid, võimaldada neile igapäevast liikumislusti ning sportida koos vanematega.

Kuidas töötab Võru kui maakonnalinna spordimudel?

Võru linna spordimudelis on linnavalitsuse roll eelkõige tagada võimalikult mitmekülgne ja kvaliteetne sporditaristu ning toetada noortesporti. Linnale kuuluvas spordikoolis spordib seitsmel spordialal kokku 470 õpilast. Mitmed spordiklubid on ka erahuvikooli pidajad ja saavad sporditegevuseks laste arvu alusel pearaha nii linnalt kui ka teistelt omavalitsustelt. Lisaks maksab linnavalitsus paljudele spordiklubidele tegevustoetust ning toetab otseselt spordiüritusi.

Oluline partner maakonna spordielu edendamisel nii linna kui ka kõigi teiste maakonna omavalitsuste jaoks on Võrumaa Spordiliit, mida veab energiline tegevjuht Merike Õun. Spordiliit katusorganisatsioonina koordineerib maakondlike spordiürituste kalendrit ja korraldab ise paljusid spordiüritusi, nagu näiteks Ummamuudu Liina Üüjuusk, Võrumaa Suusasarja etapid ja Võru Roller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles