Tulekul on Eesti Haridusfoorumi juubeliüritus ettekannetega (1)

Eesti Haridusfoorum
Copy
Eesi Haridusfoorum
Eesi Haridusfoorum Foto: EHF

11. juunil toimub Eesti Haridusfoorumi juubeliüritus «EHF25», mis on jälgitav ka Postimehe veebis.

1995. aastal ühiskondliku algatusena ellu kutsutud Eesti Haridusfoorumist (EHF) sai 2000. aastal mittetulundusühing Eesti Haridusfoorum. Seega on EHF olnud veerandsada aastat Eesti haridusavalikkuse, õpetajaskonna ja õppijate ühiseks aruteluplatvormiks, haridusvisioonide loojaks ja haridusstrateegiate algatajaks. Viimati osales Eesti Haridusfoorumi töögrupp Eesti hariduspoliitikas haridusvisioonide Eesti 2035 loomisel ja haridusstrateegia koostamisel.

EHFi tegutsemise põhieesmärgiks on Eesti hariduse sõlmküsimuste analüüsimine, eelkõige aga hariduspoliitiliste ja kooliga seotud huvigruppide esindajate koondamine, kasutades osalusdemokraatia kohaselt töövormidena töötubasid, seminare, iga-aastaseid suurfoorumeid ning ette valmistavad eelfoorumeid.

EHF 25. aasta juubeliaastat on tähistatud töötubade ja seminaride reana, mis algasid juba novembris 2020 ning kestavad 2021 suveni. Senini toimunud eelfoorumitega ja EHFi läbiviidud uuringutega on võimalik tutvuda EHFi kodulehel.

EHF 2021 juubeliüritus «EHF25» toimub 11. juunil Tartus haridus- ja teadusministeeriumi aulas (Munga 18) hübriidfoorumina.

Suurfoorumil meenutatakse EHFi ajalugu (Reet Laja, Olav Aarna ja Ene-Silvia Sarv), EHFi juhatuse liikmed Krista Loogma ja Marju Lauristin teevad ettekande koroonakriisi õppetundidest Eesti hariduse arenguvisiooni 2035 ellurakendamise vaatevinklist.

Samuti on kavas ettekanne Eesti hariduse hetkeseisust ja kriisijärgsest arengust ning tutvustatakse käimasolevat EHFi distantsõppe jätku-uuringut.

EHFile omaselt on suurfoorumil paneeldiskussioonid hariduses päevakorras olevatest teemadest, nii arutame ühiselt digipööret hariduses, hariduse ja tööturu suhteid ning õpetajate kriisikogemusi, vajadusi ja järelkasvu. Foorumile kohaselt on päeva jooksul võimalus avatud sõnavõttudeks ehk avatud on vaba mikrofon. Traditsiooniliselt lõpetab suurfoorumi lõpudiskussioon ja ühise deklaratsiooni vormistamine.

Seega loodame kohtuda kõigi pikaajaliste haridusfoorumi sõprade, Eesti haridushuvilistega ning uute kaasamõtlejatega 11. juunil Tartus või virtuaalruumis.

EHF 2021 suurfoorum «EHF25» on jälgitav ka Postimehe veebis.

Täpsem info ja registreerimisevorm on leitav EHFi kodulehelt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles