JULGEOLEK ⟩ Daniel N. Hoffman, Shawnee Delaney: üleminek kontoris töötamiselt kodukeskkonda on toonud uued turvariskid

Copy
Ka väike viga väljaspool harjunud tööpaika võib kalliks maksma minna: kodukontoris töötades tuleb arvestada nii küberohtude, täiendavate turvariskide kui ka soovimatute kontaktiotsijatega.
Ka väike viga väljaspool harjunud tööpaika võib kalliks maksma minna: kodukontoris töötades tuleb arvestada nii küberohtude, täiendavate turvariskide kui ka soovimatute kontaktiotsijatega. Foto: INA FASSBENDER/AFP/Scanpix

Kaks Ameerika Ühendriikide luureasutuste ekstöötajat kirjutavad kodukontori ohtudest ning sellest, kuidas infot hankivad luureteenistused või terroristlikud rühmitused püüavad praegust olukorda ära kasutada.

Küberruum on sõnavabaduse ja kaubanduse jõu mitmekordistaja, kuid see on ka reguleerimata mänguruum, mida saavad oma huvides ära kasutada nii vastased, nagu Hiina, Venemaa, Iraan ja Põhja-Korea, kui ka kurjategijad ja terroristid. Rohkem kui kunagi varem tunnistavad organisatsioonid nüüd, et hoolimata sellest, missuguseid tehnilisi kontrollivahendeid ja kasutajapoliitikaid nad on kehtestanud, on inimesest lähtuv oht – nii sisemine kui ka väline – see, milles seisneb nende suurim haavatavus. Ehkki interneti laialdasem kasutamine võimaldab ettevõtetel teha oma tööd distantsilt, teeb see ettevõtted ja nende töötajad rünnete suhtes haavatavamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles