Jaak Valge: avatud ja suletud Eesti ehk 17 senti Eesti tühistamise eest (14)

Jaak Valge
, ajaloolane, riigikogu liige (EKRE)
Copy
Taavet Hinrikuse kaasasutatud ettevõtte TransferWise'i (Praegu Wise) Halloweeni paraad Londoni kesklinnas.
Taavet Hinrikuse kaasasutatud ettevõtte TransferWise'i (Praegu Wise) Halloweeni paraad Londoni kesklinnas. Foto: Jeff Moore/Jeff Moore/EMPICS Entertainment

Sisseränne väikeriiki ei suurendada mitmekesisust, vaid võib kaasa tuua hoopis mitmekesisuse allasurumise, sest immigratsioon ühtlustab rahvuskultuurid, kirjutab ajaloolane Jaak Valge (EKRE).

Avatuse ja suletuse vastandamine on Eesti poliitilises kommunikatsioonis väga levinud. Üks pool  - see avatust hindav - on väidetavalt uuendusmeelne, mitmekesisust pooldav, nutikas, positiivne ja sõbralik, teine aga vanameelne, kapselduv, rumal, kuri ja võõraid vihkav. 

Taavet Hinrikus, kes koos 14 IT-ettevõtjaga tegi aprillikuus 50 tuhande euro suuruse annetuse Eesti 200-le, Reformierakonnale, sotsiaaldemokraatidele ja Isamaa parempoolsetele, sõnas, et eelkõige oli sooviks muuta Eesti paremaks: «Meie toetame avatud Eestit. Ma arvan, kui Eesti on väike riik ja kui me ehitame siia suured müürid ümber, siis see kuidagi ei tööta parema Eesti nimel. Ainuke, mis töötab, on see, et me oleme avatud teistsugustele suhtumistele, teistsugustele inimestele, oleme avatud Euroopale ja kogu maailmale.» Hinrikuse sõnul tuleks Eestile kasuks just avatum migratsioonipoliitika. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles