Seire ⟩ Aldo Maksimov: abielureferendumi meediakajastus oli tendentslik (27)

Aldo Maksimov
, MTÜ Meedia Uurimise Keskuse juht
Copy
EKRE meeleavaldusel Tartu raeplatsil 1. novembril 2019 seisid vastastiku homoabielu pooldajad ja vastased. Kelle poole kaldus meedia?
EKRE meeleavaldusel Tartu raeplatsil 1. novembril 2019 seisid vastastiku homoabielu pooldajad ja vastased. Kelle poole kaldus meedia? Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Abielureferendumiga seotud meediakajastus ja avalik arutelu rahvusringhäälingus ja Eesti suuremates erameediakanalites oli tuntavalt kallutatud abielureferendumi vastu ja samasooliste paaride abielu toetavalt, kirjutab  MTÜ Meedia Uurimise Keskuse juht, endine ajakirjanik Aldo Maksimov.

*Artikli aluseks olev analüüs on avaandmed ja kõigil huvilistel on võimalik kontrollida, kas ja kuivõrd autori esitatud järeldused on usaldusväärsed. Toimetus avaldab artikli, et ärgitada arutelu meediakajastuse teemal.

Abielureferendumi meediakajastuste uuring on möödunud sügisel asutatud MTÜ Meedia Uurimise Keskuse (MUK) esimene analüüs. MUKi hinnangul on tegu olulise ning polariseeriva ühiskondliku teemaga, mille kajastuse analüüs aitab avada hoiakuid ja tendentse ning hinnata seeläbi ka meedia tasakaalustatust. 

Kolme ja poolt kuud hõlmanud MUKi vaatlust abielureferendumi teemal iseloomustab neli märksõna - pinnapealsus, emotsioonid, enesekordamine ja tendentslikkus.

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles