Anu Raud: igaühe panus on oluline

Anu Raud
, akadeemik
Copy
Anu Raud
Anu Raud Foto: Marko Saarm

Minule mõjus presidendi kõne nii, et vaja kiiresti välja otsida need teemad, milles jõudu ja oskust kaasa lüüa ja seda teha, kirjutab akadeemik Anu Raud. 

Pidukoht on seekord Paides, Eesti südames.

Aeg on eriline, kurvem ja murelikum kui muidu ja ka presidendi kõne sellele sarnane. Uusi murekohti tärkab kui seeni peale vihma. Nii ongi ühes kõnes rohkem kui tosin erinevat tõsist küsimust, mida arutada. Tunnustuseks see, et presidendil on tõeliselt need arvukad teemad südamel.

Kõne algab kurva Juhan Liivi luuletusega, mälestades siit ilmast lahkunud koroona ohvreid. Oleme kaotanud enneaegu armsaid inimesi, elutarkust ja teadmisi. Valulikud teemad –  hooldekodud, eakad, üksildus. Ühe hingetõmbega lisanduvad koolilapsed ja haridusmured, vaktsiinivaenlased, rohepööre,  arstiabi, vaimne tervis, maa ja linn, rohepööre, metsatööstus ja loodushoid, keel ja kultuur, muukeelsed eestimaalased, korruptsioon.

Minule mõjus see nii, et vaja kiiresti välja otsida need teemad, milles jõudu ja oskust kaasa lüüa ja seda teha. Aeg on nii tõsine, et igaühe panus on oluline.

Riigi sünnipäevatervitused kõigile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles