Evelyn Kaldoja: eestlaste räpane saladus (26)

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Evelyn Kaldoja
Evelyn Kaldoja Foto: Madis Veltman

See on eestlaste räpane saladus, et te ei puhasta oma tänavaid korralikult, arvustas meiega sarnasest riigist pärit välismaine töökontakt kaks aastat tagasi mu kipsis kätt vaadates. Tuttavale märkis teine pikalt Eestis elanud välisteenistuja, et tänavate järgi otsustades peavad siin olema väga kogenud traumakirurgid. Ning et ta pärineb sarnasest kliimast, ei maksa talle rääkida, et neid tänavaid pole võimalik puhtana hoida.

Ma ei tea, kas talvine jääoht seisab Eestisse tulevate välisdiplomaatide eelhoiatustes samamoodi nagu inimröövide risk Bagdadis. Loogiline oleks. Minuga samal talvel said libeda tõttu siinsete traumakirurgide kätt tunda üks suursaadik ja ühe olulise missiooni ajutine juht.

Eesti maine välismaal on siinjuures muidugi marginaalne küsimus võrreldes ohuga oma rahvale. Praegu vaktsiinisüstile suunduvad vanemad daamid ja härrad peaksid iga sammu hoolega kaaluma, et elupäästvaks mõeldud käik ei osutuks fataalseks jadas «kukkumine, puusaluumurd, voodisse jäämine, kopsupõletik, surm».

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles