Berit Nuka: privileegidega peibutamist on vaja kui õhku (2)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Berit Nuka.
Berit Nuka. Foto: Postimees.

Sulgemismeetmetest tüdinud Euroopa igast nurgast kostab Eestiski nii tuttavat nägelemist koroonavaktsiinide üle. Miks pole neid ikka veel rohkem? Miks käib vaktsineerimine nii aeglaselt? Kas vaktsineerimisjärjekord on ikka õiglane? Kuidas karistada neid, kes on järjekorras ette trüginud, ja neid, kes on seda võimaldanud? Selle kõrval hakkab aga üha teravamalt pead tõstma teine debatt: kas ja kui jah, siis milliseid vabadusi peaks andma neile, esialgu küll vähestele, kes on juba kaitsesüsti kätte saanud?

Euroopa Liidus arutatakse ühtse digitaalse vaktsineerimispassi loomise üle, mis aitaks turismile elu sisse puhuda ning vaktsineeritutel piiranguteta reisida. Eesti ja mõned riigid veel on juba kehtestanud saabuvatele vaktsineeritutele – või ka Covid-19 läbipõdenutele – riiki sisenemisel leebemad tingimused, kuid eri maade dokumentides järge ajada on tülikas.

Taanis kaalutakse võimalust, et lisaks reisimisvabadusele võiks vaktsineerimistunnistus anda õiguse külastada restorane, spordi- ja kultuuriüritusi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles