Olavi Ruitlane: miks on Reformierakonnal vaja lepingut Ühtse Venemaaga? (22)

Olavi Ruitlane
, kirjanik
Copy
Raudsaare dialoogid. Stuudios oli Olavi Ruitlane.
Raudsaare dialoogid. Stuudios oli Olavi Ruitlane. Foto: Andres Haabu

Ega ma päris täpselt aru ei saa, miks on Reformierakonnal vaja lepingut Ühtse Venemaaga, ses mõttes et lepingul Ühtse Venemaaga on ministri ja ema rolli ühitamisega puntras olnud Mailis Repsi allkiri all, kirjutab kirjanik Olavi Ruitlane. 

Seega Repsiga laua taha istumine on juba ette nagu Navalnõi kolbast küünlajala meisterdamine. Mis toimub, inimesed on pärast «kaabude» kukkumist end värskest õhust täis tõmmanud? Sotsid on ripakil, vanatestamentlik Seeder jalutab ka vabalt ringi, kuskil on veel mingid pabulad, aga Ühtne Venemaa?

Tuletan meelde, «kaabud» ei tulnud korstna kaudu sisse, Jüri Ratas tegi ukse lahti ja oli sortsidel tordiga vastas, pärast seda oli kogu õhk Toompeal opositsiooni umbusaldusavaldustest paks. Umbusalduseavaldus on tõsine asi, taasiseseisvumise järgses Eestis on ministritele seda üle 30 korra avaldatud, õnnestunud avaldusi on kolm-neli. Reps ütleb, et tagasiastumine on iga ministri jaoks keeruline. Alates 2001. aastast on seega üle 40 ministri «keerulises» olukorras olnud. Samas pole kedagi neist ka supiköögis nähtud.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles