Täna öösel teatas Jüri Ratas enda ja valitsuse tagasiastumisest. Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap ja Aimar Altosaar arutasid Kuku raadio saates «Vahetund Postimehega», miks peaminister seda tegi ning mis saab edasi. Saatejuht on Henry-Laur Allik.

Reinap tõi välja, et mõneti jäi mulje, justkui ilma meedia tähelepanuta KredExi läbiotsimisele poleks eilsed pressikonverentsid toimunud ja korruptsioonikahtlustused esitatud. Samuti tundub, et Keskerakond võttis õppust Mailis Repsi tagasiastumisest ning seekord saadi aru, et venitada ei saa. 

Juttu tuli ka võimalikest uutest peaministrikandidaatidest. Kas paremad šansid on Mailis Repsil või Tanel Kiigel? Või ehk õnnestub siiski Kaja Kallasel Keskerakonnaga kokkulepet sõlmida ning EKRE ukse taha jätta?

Reporter Anna Põld tegi otselülituse saatesse riigikogu pressisaalist, olles teinud just intervjuu põhiseaduskomisjoni juhi Anti Poolametsaga. Põld andis ülevaate, millises staadiumis on abielureferendumi hääletamine. 

Saate teises osas vaatasid ajakirjanikud Margus Parts ja Merili Arjakas üle Atlandi, kus president Donald Trumpi ootab teine tagandamisjuurdlus tema ametiajal. Kui alamkojas on demokraatidel häälteenamus ning tagandamine on peaaegu garanteeritud, siis senatis on neil vaja 17 vabariiklase poolthäält.

Samal ajal hoiatab Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) relvastatud meeleavalduste eest kõigis 50 osariigi pealinnas ning Washington DC-s. Seal on välja kuulutatud ka hädaolukord. Milliseks võib lähipäevadel kujuneda olukord USA poliitikas ja tänavatel?

Kommentaarid (1)
Copy