Esmaspäevast hakkavad kehtima uued koroonameetmed, olgu selleks maskikandmise soovitus või 2+2 reegel. Ent kas piirangud said adekvaatsed ja sõnum selge? Kuku raadio saates «Poliitikaguru» arutlesid selle üle Tõnis Leht, Keit Kasemets ja Kaspar Oja. 

«On olnud veidike tüüpiline meie koroonadiskussioonis, et see sõnum ei ole olnud väga selge,» ütles Kasemets. Tema sõnul on sellel mitu tagamaad, olgu selleks valitsuse kommunikatsioon või liiga palju kõneisikuid. «Praegu on ka nii, et erinevad ministrid, eksperdid ja ametnikud kõik räägivad veidike erinevat juttu. See puudutab nii seda maskikandmise suunist kui ka üldisemalt teisi piiranguid,» ütles ta. 

Oja nendib samuti, et sõnum kõigi inimesteni ei jõua, ent selle põhjus võib olla ka keelebarjäär. «Kui vaadata näiteks T1 Selver, siis seal enamik inimesi kandsid maske, aga näiteks Smuuli tee Maximas vaid üksikud,» tõi ta näite enda kogemusest. «Meil on keele lõikes erinevate inimeste seas selle sõnumi kohalejõudmine väga erinev. Võib-olla oleks siin vaja olnud kaasata ka näiteks Mihhail Kõlvartit ja Yana Toomi,» ütles ta. Oja usub, et ka valitsusel ja meedial tuleks sõnumi selgele kajastusele erilist tähelepanu pöörata.

Kommentaarid
Copy