Riigikogu demokraatia töögrupp tuli välja kahe variandiga, mida võiks kevadisel rahvahääletusel abieluvormi üle rahva käest küsida. Esimene küsimus on: Kas Eesti Vabariik tunnustab abielu üksnes mehe ja naise vahelise liiduna? ning teine: Kas Eesti Vabariigis kehtib abielu üksnes mehe ja naise vahelise liiduna? 

Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja küsis kaassaatejuhilt Kalle Muulilt, mis vahe neil kahel lausel on. Muuli mõtiskles, et ilmselt käibib tunnustamise sõna näiteks välismaal juba sõlmitud abielude kohta. Seega oleks tegemist laiema tõlgendusega kui sõna «kehtima» kasutamisel. 

Küll aga jääb tema jaoks arusaamatuks, miks töögrupp võimalikud variandid üldse avalikustas, kuivõrd tegemist on algelise sõnastusega. Samuti ei ole esitatud variandid sobilikud, sest tegemist on faktiküsimusega, mitte rahva arvamuse uurimisega. Muuli oletas, et ehk tahtis töögrupp lihtsalt näha rahva reaktsiooni või oli neil nii suur surve mõne variandiga välja tulla. «Selge on see, et nii see kindlasti ei jää, nagu praegu on sõnastatud. Nii ei saa seda rahvahääletusele panna,» oli Muuli veendunud. 

Kommentaarid
Copy