HARIDUS JA TEADUS ⟩ Toomas Liivamägi: kuiv oivikõpetaja pole parim aineseletaja (1)

Toomas Liivamägi
, Luunja keskkooli direktor
Copy
Leonhard Merzini kehastatud õpetaja Laur filmis «Kevade» on meie kultuuriruumis üks hea õpetaja arhetüüpe: leebe, mõistev ja halastav, aga samas siiski nõudlik ja enesearengule innustav. Raske oleks kujutleda teda dokumentides sätestatud ettekirjutusi pedantselt järgimas või köstri juhiseid reamehe kuulekusega täitmas.
Leonhard Merzini kehastatud õpetaja Laur filmis «Kevade» on meie kultuuriruumis üks hea õpetaja arhetüüpe: leebe, mõistev ja halastav, aga samas siiski nõudlik ja enesearengule innustav. Raske oleks kujutleda teda dokumentides sätestatud ettekirjutusi pedantselt järgimas või köstri juhiseid reamehe kuulekusega täitmas. Foto: Tallinnfilmi arhiiv

Head tulemused PISA testis on laialt teada, ent kesisem tulemus täiskasvanute analoogis PIAACis ehk mitte. Mida see meile öelda võiks ja kuidas on lood meie kooli jätkusuutlikkusega, arutleb Luunja keskkooli direktor Toomas Liivamägi.

On üldiselt aktsepteeritud seisukoht, et hariduses väljenduvad ajaloolised ja kultuurilised erinevused nii sügaval ja keerulisel moel, et haridustulemusi on keeruline üheselt mõõta. Veel enam: erinevaid riike ja kultuure on raske omavahel võrrelda. Sellised uuringud nõuavad põhjalikku ettevalmistust ja suuri ressursse ning seetõttu pole rahvusvahelisi võrdlusuuringuid palju.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles