HARIDUS JA TEADUS ⟩ Jaak Kikas: ma ei ole müünud oma hinge ei kuradile ega jumalale (3)

Jaak Kikas
, Tartu ülikooli füüsikaprofessor
Copy
Tartu Ülikooli korrastamata süsteemide füüsika professor Jaak Kikas on Ahhaa teadusnõukogu esimees ning juhendanud pikki aastaid Eesti võistkonda rahvusvahelistel füüsikaolümpiaadidel.
Tartu Ülikooli korrastamata süsteemide füüsika professor Jaak Kikas on Ahhaa teadusnõukogu esimees ning juhendanud pikki aastaid Eesti võistkonda rahvusvahelistel füüsikaolümpiaadidel. Foto: Sille Annuk

«Kuna olen teinud asja, mida üldlevinult on teadusteatriks nimetatud ning kuna üldiselt on inimesel vahetevahel kasulik mõtiskleda selle üle, mida ta teeb, ja milleks ja mis ta ise või teised sellest saavad, siis toon järgnevalt mõned taolise mõttetöö tulemused,» lubab ja teeb Tartu Ülikooli professor, füüsik Jaak Kikas.

Kirikuõpetajast, preestrist ja nõiast (kui kuradi kiriku preestrist) eristab mind see, et nemad on sõlminud Lepingu, mina vaid töölepingu Tartu Ülikooliga ja tööettevõtulepinguid Ahhaaga. Aga kõige meelsamini oleksin rändmaag: ta tuleb (ei tea kust), ta esineb (ja see on enneolematu ja rabav) ning ta läheb (ei tea kuhu).

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles