JULGEOLEK ⟩ Gert Antsu: idapartnerlusriigid väärivad Eestilt parimat nõu (2)

Gert Antsu
, Eesti Idapartnerluse Keskuse direktor
Copy
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen andis tänavu 18. juunil videokonverentsi käigus idapartnerlusriikidele kinnituse, et hoolimata Euroopa Liidu riike tabanud raskustest ei ole koostöö nendega tagaplaanile jäänud.
Euroopa Komisjoni president Ursula von der Leyen andis tänavu 18. juunil videokonverentsi käigus idapartnerlusriikidele kinnituse, et hoolimata Euroopa Liidu riike tabanud raskustest ei ole koostöö nendega tagaplaanile jäänud. Foto: Francisco Seco/Pool/EPA/Scanpix

Eestis läbi viidud reformid on usutavad ning idapartnerlusriikide vaates asjakohased ja neile ülekantavad, kirjutab Eesti Idapartnerluse Keskuse direktor Gert Antsu.

Kolmkümmend aastat tagasi seisis meie ees küsimus, kuidas ehitada iseseisvuse taastamise järel üles nüüdisaegne, inimväärne riik. Kõigil elualadel ise jalgratta leiutamine pole kindlasti mõistlik ja nii saime oskusteavet oma sõpradelt ning toetajatelt välismaal: Põhjamaadest, Euroopa Liidust, Ameerika Ühendriikidest ja mujaltki. Omaenese valikute ja tarkade nõuannete kombinatsioonina oleme suutnud üles ehitada toimiva riigi ning hinnanguna meie reformidele leiame Eesti paljude rahvusvaheliste edetabelite tipust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles