JULGEOLEK Inge Lindsaar: Valgevene piiri sulguvad uksed

Inge Lindsaar
, Sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku instituudi nõunik
Copy
Valgevene ja Poola piir Białowieża ürgmetsas. Kui demokraatiameelsed jõud Valgevenes võidavad, saab mõlemal pool piiri näha puna-valgeid poste.
Valgevene ja Poola piir Białowieża ürgmetsas. Kui demokraatiameelsed jõud Valgevenes võidavad, saab mõlemal pool piiri näha puna-valgeid poste. Foto: Wikimedia Commons

Valgevenes kujunenud olukord on muutnud sealse piirivalve euroopalikumaks koolitamise projekti toimumise planeeritud ajal võimatuks, kirjutab Sisekaitseakadeemia sisejulgeoleku instituudi nõunik Inge Lindsaar.

Valgevene piir Leeduga on välja ehitatud ja kaitstud parimal viisil ja ulatuses. Seda vaadatuna Leedu poolelt. Liivatatud piiriribade ja tõkete rajamine Leedu-Valgevene piiril oli tingitud ohjeldamatust ebaseaduslikust piiriületamisest piiripunktidevahelisel alal Valgevenest Leedusse. ELi liikmesriigid Balti regioonis püüavad kaitsta piire ebaseadusliku rände ja sellega kaasnevate ohtude eest. Küsimus ei ole mitte teisitimõtlejate põgenemises Valgevenest, vaid ebaseadusliku sisserände takistamises. Kuna Venemaa ja Valgevene piiril kontrolli ei tehta, on tee Valgevene ja ELi piirideni vaba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles