Justiitsministeeriumi nõunik Kalle Muuli ja Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja arutasid Kuku raadio saates «Muuli ja Riikoja» turismisektori toetamise, riigieelarve kokkupaneku, koolide koroonameetmete ja teiste teemade üle. 

Kui suvel läks turismiettevõtete olukord pisut hõlpsamaks, sest piirid olid lahti, siis Eesti kerkimine üle aktsepteeritava nakkusmäära seab sektori jälle väga keerulisse olukorda. Teravalt tõi teema esile Tallink, mis alustas konsultatsioone nii inimeste koondamiseks kui ka tööaja piiramiseks.

Muuli märkis, et määramatuks ajaks turismisektori palgatoetust ei saa ette näha. Seda enam, et turismi vähenemine pole tema hinnangul seotud ainult reisipiirangutega, vaid ennekõike kardavad inimesed ise reisida ja karantiini jääda. Samuti on täiesti kadunud konverentsiturism. «Kuidas toetust tekitada või välja mõelda? See on päris keeruline. Mina ei kujuta ette, et hakata lihtsalt eraettevõtete töötajaid maksumaksja palgal hoidma ebamäärase perspektiiviga, et äkki kunagi taastub,» jäi Muuli skeptiliseks. 

Kommentaarid (5)
Copy