Molekulid näitavad, keda koroonaviirus niidab (1)

Kaur Maran
, toimetaja
Copy
Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson ja rakulise immunoloogia juhtivteadur Kai Kisand (seljaga).
Tartu Ülikooli bio- ja siirdemeditsiini instituudi molekulaarimmunoloogia professor Pärt Peterson ja rakulise immunoloogia juhtivteadur Kai Kisand (seljaga). Foto: Kristjan Teedema

Eesti teadlased osalesid rahvusvahelises uuringus, mille tulemusena avaneb võimalus prognoosida, kes põeb Covid-19 läbi kergemalt või kellele peaks haiglas eriti suurt tähelepanu pöörama.

Koroonaviirusest rääkides on ammu teada, et enim on ohustatud vanemad inimesed, nakkus kulgeb meestel raskemini kui naistel ning et ka teatud eelnevad haigused võivad haiguslugu raskendada. King’s College Londoni juhitud ja mainekas teadusajakirjas Nature Medicine avaldatud uuringus näitab suur rahvusvaheline konsortsium ära hulga molekule, mis mõjutavad haiguse kulgu. Neist mõnede nn molekulaarsete markerite abil saab ka prognoosida, kellel võib haigus eriti raskeks kujuneda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles