Rahandusminister Martin Helme poolt Eestiga seotud rahapesuskandaalide uurimiseks palgatud advokaadibüroo partnerid kuuluvad alates märtsist Californias kanepiäri ajava Genius Fundi juhatusse. Firmaga seotud Vene oligarh Dmitri Bosov suri 6. mail 52-aastasena. Vene võimude andmetel sooritas ta enesetapu.

Martin Helme palkas advokaadibüroo Freeh, Sporkin & Sullivan selleks, et uurida Eestis toimunud rahapesujuhtumeid. Eesti Päevalehe loos visati õhku kahtlus, kas FBI ekspeadirektor Louis Freeh pole mitte huvide konflikti ohus, sest tema konsultatsiooniettevõte on olnud varem muuhulgas Danske panga rahapesuga seotud ettevõtte Prevezon teenistuses. Postimees leidis omakorda, et Freeh’l on olnud huvide konflikti kahtlusi seoses Volkswageni ja pedofiil Jerry Sanduskyga.

Kanepiäri õied

Kui FBI ekspeadirektor Louis Freeh’ isikut on Eesti ajakirjanduses põhjalikult käsitletud, on põhjust tuua välja ka advokaadibüroo Freeh, Sporkin & Sullivan teised partnerid – Eugene Sullivan ja tema poeg Eugene Sullivan II. Stanley Sporkin suri tänavu märtsis 88-aasta vanusena. Nii vanem kui ka noorem Sullivan kuuluvad täna USA ettevõtte Genius Fund kolmeliikmelisesse juhatusse. Firma on tegevuse keskendanud kanepile, mille legaliseerimine 2016. aastal algatas California osariigis kanepiettevõtluse buumi.

Kommentaarid (23)
Copy