Miks ei ole valitsus tahtnud selgelt välja öelda, et sellel suvel avalikke suurüritusi ei toimu, küsis Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora Kuku raadio saates «Poliitikaguru».

Moora sõnul on valitsus andnud mõista, et üritused jäävad ära kuni juuni lõpuni. Aga kui väljumisstrateegiat süsteemselt lugeda, siis on näha, et lähikuudel suuri kogunemisi toimuma ei hakka. 

Halduspoliitika ekspert Rauno Vinni tõi näiteid naaberriikidest, mis on keelanud rohkem kui 100 või 500 inimesega üritused kuni septembrini. 

Eesti tavaline suveprogramm on täis üritusi, mis toovad kokku rahvahulki ja mille toimumiseks ühtgi virtuaalset alternatiivi ei ole. Näiteks laadad või Viljandi folgifestival, arutles Moora.

«Tegelikult väljavaateid nende toimumiseks täna ei ole. Aga seda peab ütlema kuidagi  ümber nurga, nagu Irja Lutsar mingis intervjuus või keegi väikeses kõneaugus. Aga kriisijuhid ei ütle seda selgelt välja,» kritiseeris Moora. Valitsuse ebamäärasus tekitab tema hinnangul korraldajates ja oma suve planeerivates kodanikes ajatuid ootusi. 

Vinni lisas, et tegemist on turismi- ja ürituste korraldamise sektoriga, mis on niikuinii pandeemia majandusmõjudest kõige rohkem pihta saanud ning mis ootab tegevuse planeerimiseks kõige selgemaid sõnumeid. 

Kommentaarid
Copy