Eestis üldiselt on koroonaviiruse levik kontrolli all, kuid see ei tähenda, et eriolukorra lõppedes saab kõik piirangud kohe tühistada, ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas Kuku raadio saates «Nädala tegija».

See, et meil viirus kontrolli all on – jätame Saaremaa kõrvale, seal on teine olukord – on tulnud ainult tänu sellele, et inimesed on võtnud kuulda valitsuse soovitusi, tänas Aas. 

Aas möönis, et eriolukorra lõpetamine ühel hetkel ei tähenda, et kõik piirangud ja kohustused kohe tühistataks, sest viirus ei ole veel ära kadunud. Neid otsuseid tehakse järgemööda. 

Nii Eestis kui ka Euroopas laiemalt oli küsimusi tekitanud piiride sulgemine olukorras, kus viirus oli niigi hakanud koha peal levima. Aasa sõnul oli see ikkagi vajalik samm, sest teised riigid hakkasid oma piire sulgema. Riigil on vastutus oma kodanike ees ning seetõttu poleks saanud Eesti valitsus kõrvalt vaadata, kui meie inimesed jäävad välismaale lõksu. Ta tõi näiteks Saksamaale lähetatud laeva, mis tõi koju Saksa-Poola piiril kinni jäänud inimesed. 

Oli ka neid, kes tahtsid veel pärast eriolukorra kehtestamist sõita puhkusereisile ning keda veendi lennujaamas ümber mõtlema. Kui piiride sulgemine aitas riigil ennetada oma kodanike lahkumist, siis teisalt pole kõik veel koju saanudki. «On siiamaani neid, kes tahavad tagasi tulla, aga ei ole tagasi saanud,» möönis Aas.

Kommentaarid
Copy