Verinoor Venemaa iluuisutaja püstitas lühikavas maailmarekordi

Copy
Alena Kostornaia tants Sapporo jääl.
Alena Kostornaia tants Sapporo jääl. Foto: Toru Hanai/AP

Iluuisutamise GP-sarja hooaja viimasel etapil Jaapanis sai näha võimast sooritust, kui 16-aastane Venemaa iluuisutaja Aljona Kostornaja parandas naiste üksiksõidus maailmarekordit. Verinoor venelanna Aljona Kostornaja teenis lühikava eest kohtunikelt 85,04 punkti, millega püstitas uue maailmarekordi.

Senine tippmark 83,97 oli jaapanlanna Rika Kihira käes. Kostornaja võitis läinud hooajal juuniorite seas MM-hõbeda, kuid on tänavu võimsa arenguhüppe teinud, mida näitab ka eilne tulemus. Enne Jaapani GPd paiknes venelanna maailma edetabelis 35. positsioonil. Kostornaja järel lõpetas teisena Kihira, kes teenis 79,89 punkti. Kolmandale positsioonile platseerus ameeriklanna Karen Chen, kelle nimele kanti 67,21 punkti. Valitsev olümpiavõitja Alina Zagitova sai neljanda koha.

Meeste konkurentsis näitas taas oma võimu kahekordne olümpiavõitja Yizuru Hanyu Jaapanist, kelle tulemus lühikavas oli 109,34 punkti. Tema enda nimel olevast maailmarekordist jäi lahutama 1,19 punkti. Hanyu edu konkurentide ees on mäekõrgune, sest teise tulemuse välja sõitnud prantslane Kevin Aymoz kogus 91,47 punktiga ja kolmandat kohta hoiab venelane Sergei Voronov 88,63 punktiga. 24-aastane Hanyu on tänavusel hooajal olnud vaat et pidurdamatu, võidu saavutas ta ka sügise klassikul USAs ning GP-etapil Kanadast. Võit Kanadas oli üldse imeline, sest ta edestas teist kohta kokkuvõttes koguni 59.82 punktiga, mis on rekord.

Täna sõidetakse Jaapanis vabakava ning selguvad kõik sportlased, kes pääsevad detsembri lõpus Torinos toimuvale GP-finaalile. Torinosse sõidavad nii naiste kui ka meeste hulgast hooaja kuus paremat iluuisutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles