Netiähvardajad võtavad malli poliitikutelt (43)

Copy
«Tuhat vähkkasvajat teile kehasse ja olgu teie elu üks õnnetus ja ebaõnn,» kirjutati ringkonnaprokurörile, kes taotles Mary Krossi kriminaalasja lõpetamist.
«Tuhat vähkkasvajat teile kehasse ja olgu teie elu üks õnnetus ja ebaõnn,» kirjutati ringkonnaprokurörile, kes taotles Mary Krossi kriminaalasja lõpetamist. Foto: Kuvatõmmis

Politseini jõuab kuus kaks-kolm kaebust sotsiaalmeedias ähvardamisest. Ent ähvarduste tegelik hulk ei peegeldu statistikas.

Selleks et räige sõnavalingu alla jääda, ei pea ühismeediaajastul olema poliitik ega üldse avaliku elu tegelane. «Olen paksu nahaga, aga teinekord taban end siiski mõttelt, kas mu pihta tohibki visata kõiksugu verbaalset soppa, mis sülg inimestele suhu toob. Ma tegelikult teen ju kõigest oma tööd,» arutleb abiprokurör, kes oma nime ajalehes avaldada ei soovinud.

Teadlase pilk aga ütleb, et viimasel ajal üha laialdasemalt juuri ajavale vihakõnele on väetiseks olnud poliitikute käitumine. «Kui riigis autoriteetsel kohal töötavad inimesed ei pea vajalikuks oma retoorikat filtreerida, ei tee seda ka teised, ütleb Tallinna Ülikooli visuaalkultuuri ja sotsiaalmeedia dotsent Katrin Tiidenberg.

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles