PM Hollandis. Karel Voolaid koondise juhendamisest: mul on jätkuvalt see soov olemas

Andres Vaher, Amsterdam
Copy
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid. Foto: Natalia Fedosenko/Natalia Fedosenko/TASS

Eesti meeste jalgpallikoondise peatreener Karel Voolaid lausus pärast 0:5 kaotust Hollandile, et soovib rahvusmeeskonna juhendajana jätkata, kuid otsuse langetab jalgpalliliidu juhatus.

Voolaid määrati Eesti peatreeneri kohusetäitjaks pärast tema eelkäija Martin Reimi vallandamist. Kuue mänguga (kodus Valgevene, kodus Holland, võõrsil Valgevene, kodus Saksamaa, võõrsil Ukraina, võõrsil Holland) sai Voolaidi juhendatav koondis ühe viigi ja viis kaotust.

Jalgpalliliit teatab praegustel andmetel detsembri keskel, kas Voolaid jätkab peatreenerina või asub koondist juhendama uus mees. Voolaid vastas selleteemalisele küsimusele niimoodi: «Ma ei saa vastata juhatuse eest. Ütlesin teleülekandes, et ma ei oleks seda tööd vastu võtnud, kui ma poleks pikas perspektiivis oma võimetesse uskunud. Mul on jätkuvalt see soov olemas. Teised inimesed on otsustajad, mitte mina.»

Ta lisas: «Ma ei läheks lennuki peale ega valmistaks mängijaid treeningul ette või peaks nendega individuaalvestlusi ja annaks meeskonnale sõnumi, kui ma ei usuks neisse. Ma tean, et ühel heal päeval tuleb jälle see sähvatus, aga et saada neid rohkem, tuleb uskuda sellesse, mida me teeme. Ma olen elu aeg uskunud, kui olen noortekoondistega tööd teinud. Me suudame suurtele raskusi tekitada. Tegelikult on peamine eesmärk olla konstantselt parem Lätist ja Leedust.

Mõnikord kipume ennast võrdlema väga kaugel oleva eliidiga. Selles valiktsüklis vahepealse tasemega koondis oli ainult Valgevene. Põhja-Iirimaa on teistmoodi eliit, kel pole palliga supervendasid, keda mitmekümne miljoni eest müüakse, aga neil on mõnemiljonilised väga head kaitsjad. Kõikidest alagruppidest tagumised kaks koondist on meie päris mõõdupuu, aga me ei saanud nendega kuus või seitse korda rinda pista.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles