Video: Kas tunned ära maskis mehe, kes viis Anna kauplusest ära suure summa raha

Anne Põder
Copy
  • Vargad jahtisid vaid raha
  • Kurikael varjas kiivalt oma nägu
  • Politsei manitseb kaupluseomanikke ettevaatlikkusele

18. novembril sai politsei kaks teadet poepidajatelt, et Paide linna eri paikades on öösel akna kaudu tungitud kauplustesse ja varastatud sularaha. Vargad tegutsesid leidlikult ja oskasid end turvakaamerate eest varjata. Mõlema kuriteo avastasid hommikul tööle tulnud müüjad.

Kaks rüüsteretke ohvriks langenud kauplust olid Tallinna–Tartu maantee ääres Anna külas asuv kauplus-kohvik ja Roosna-Alliku alevikus tegutsev Niine TKV töörõivaste müügisalong.

Varas lõhkus pimeduse varjus Anna kauplus-kohvikus ära terrassile jääva akna ning sisenes kauplusse sealtkaudu. Под покровом темнотывор вломился в магазин-кафе в Анна через окно на террасе.
Varas lõhkus pimeduse varjus Anna kauplus-kohvikus ära terrassile jääva akna ning sisenes kauplusse sealtkaudu. Под покровом темнотывор вломился в магазин-кафе в Анна через окно на террасе. Foto: SUZANNE PLUNKETT/REUTERS

Mõlemasse kauplusse sisenesid tundmatud inimesed akende kaudu ning viisid ära poes leidunud sularaha. Anna poest haarati julgustuseks riiulilt kaasa ka paar pudelit alkoholi.

Anna kaupluse müüja sõnul võttis kohviku terrassi poole jäänud aknast sisse tulnud varas esmalt kaasa kaks kassat. Kui ta hiljem avastas, et need on tühjad, ronis ta poodi tagasi ja läks tagaruumi puistama. Sealt ta 800 eurot sularaha leidiski. Põgenemisega läks mehel siis kiireks, sest tagaruumi sisenendes hakkas valvesignalisatsioon tööle.

Roosna-Alliku töörõivaste müügisalongist viis varas samuti aknast sisenemise järel minema sularaha, mida oli kaupluse omaniku sõnul ligi sada eurot.

Mõlemad kauplused tegid juhtunu kohta politseile avalduse ning Anna kauplusel oli sündmuse kohta uurijatele üle anda ka kaamerasalvestis. Sellelt oli näha, kuidas varas oli kaamerate olemasolust teadlik ja varjas oma nägu rätiku või maskiga.

Paide politseijaoskonna piirkonnavanem Priit Söörd ütles, et kauplustesse sissemurdmised pole õnneks kuigi sagedased, kuid käivad teatud ajal siiski lainetena. «Seda eriti siis, kui pimedat aega on rohkem, mille varjus on hea märkamatult tegutseda,» lausus ta.

Söörd märkis, et äsjaste juhtumite valguses tasuks kõigil poepidajatel turvalisusele veidi enam mõelda. Ehk annab kaupluse juurde jätta ööseks tuled põlema, kasuks tuleb signalisatsiooni ja valvekaamerate olemasolu. «Kindlasti ei tohiks poodi jätta ööseks suuremas koguses sularaha,» hoiatas ta.

Politsei palub avalikkuse kaasabi Järvamaa poevarga tuvastamisel.

Üleskutses on öeldud, et Paides Anna külas sisenes 18. novembri öösel kella 1.30 ajal seni tuvastamata isik akna kaudu kauplusse ja esialgseil andmeil varastas sealt kaks kassasahtlit ning ligi 800 eurot sularaha.

Palume kõigil, kes võisid sel ööl Anna küla poe piirkonnas näha või kuulda kahtlast liikumist või tunnevad ära videol oleva isiku, võtta ühendust telefoninumbril 5346 9990 või kirjutada aadressil laane.vihje@politsei.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles