Labased Eesti mehed tõmmati sotsiaalmeedias liistule: selline käitumine on ebanormaalne

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Noor naine kasutab sülearvutit. Foto on illustreeriv.
Noor naine kasutab sülearvutit. Foto on illustreeriv. Foto: Caro/ScanPix

Mõne päeva eest tekkis Instagrami konto @mehedpolenormaalsed, mis levitas pilte eestlaste vestlustest, kus mehed «lantimiskunsti» teisele tasemele viivad. Meeste kaebuste peale pandi konto kiiresti kinni, kuid nüüd on see jälle tagasi nime all @seepoleokei.

«Eelmine konto puudutas poisikeste närvi ja susserdasid kinni. Seekord teeme nii, et kellelgi poleks ettekäänet sama teha,» avaldas konto haldaja Instagrami story's. Väidetavalt on konsulteeritud ka veebikonstaabliga ning tema probleemi ei näe, kuni reegleid ei rikuta. See tähendab, et avaldada ei tohi meeste isikuandmeid ega kutsuda neid pedofiilideks.

Instagrami kontol jagatakse kuvatõmmiseid vestlustest sotsiaalmeedia eri platvormidel, kus meestel on võimalus võõrastele naistele ligi tikkuda ning seda sageli vägagi ebamugaval moel. «Hei, kas ma alastipilte tohin endast saata?» alustab üks mees näiteks tütarlapsega vestlust. «Tere, kepime?» on teine variant. Hullemal juhul jõuab asi lausa tapmisähvardusteni.

Siin mõned stiilinäited vestlustest:

Instagrami kasutaja @seepoleokei levitab Eesti meeste ebasündsaid lähenemiskatseid.
Instagrami kasutaja @seepoleokei levitab Eesti meeste ebasündsaid lähenemiskatseid. Foto: Kuvatõmmised sotsiaalmeediast

Konto haldaja sõnul on @seepoleokei turvaline koht, kus neiud saavad jagada oma kogemusi ahistamisest. «Vägistamiskultuur pole okei. Selline käitumine on ebanormaalne ja kokku tulles saame ehk neid harida ja turvalisemalt tunda,» loodab konto omanik.

Oma kogemusi saab jagada ja rohkem vestlusi lugeda @seepoleokei Instagramis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles