Kihiline riietumine hoiab sind soojas

Tamrex OÜ
Copy
Foto: Tamrex

Külm, pime ja vihmane hooaeg on Eestis üsna pikk. See ei saa takistuseks eestlaste armastusele palju õues viibida, kui end oskuslikult riietada.

Pole tähtis, kas vajad rõivastust igapäevaseks töötegemiseks, pikale ja raskele matkale, kodu ümber toimetamiseks või lastega õues trallimiseks. Kõigi nende tegevuste ühine joon on üks – liikumine ja selle tagajärjel tekkinud kehasoojuse transport.

Nii nagu ilm pole iga päev täpselt ühesugune, ei saa riiete komplektki alati sama olla. Mida enam on erinevaid võimalusi, seda paremini ja täpsemalt saad end rõivastada. Näiteks ei sobi samasugune riietus tugeva tuule ja -15 °C krõbekülmaga ning +5 °C vihmase ilmaga.

Ükski riietus ei tee sooja. Ahi on inimene ise, tekitades oma liikumisega soojust, mida saame vastavalt vajadusele, kas riiete vahelt välja juhtida või vastupidi seda enda ümber hoida.

Kõige tähtsam on hoida oma kehapind soe ja kuiv. Seda ei olegi alati nii lihtne tagada – vähegi aktiivsem liigutamine paneb talveriiete kandja higistama. Võimalusel tuleb riietus planeerida vastavalt liikumise aktiivsusele ja ilmastikutingimustele. Kui tegevus hõlmab peamiselt paigal seismist ja vähest liikumist, sobivad parema soojapidavusega riided ja enam kihte. Aktiivset liikumist eeldavaks tegevuseks rõivastu õhemalt ja hästihingavatesse riietesse.

Kolm peamist rõivakihti, mille abil kehaolusid reguleerida ja ilma trotsida on:

   1. ALUSKIHT

Tehniline soe pesu või meriinovillane soe pesu, mis hoiab nahapinna kuivana ja soojendab.

   2. VAHEKIHT

Kampsun, fliis või pusa, mis mahutab palju õhku, et hoida keha tekitatud soe keha ümber (mitte nahapinnal).  

   3. VÄLISKIHT

Vastavalt ilmaoludele SoftShell, vihmajope või talvejope.

Foto: Tamrex

Keha on terviksüsteem, ära unusta sooje pükse või vihmapükse, saapaid või kummikuid, mütsi ja kindaid

Väga hea valik kvaliteetseid, mugavaid, vastupidavaid ja funktsionaalseid talveriideid saad proovida TAMREXis. Tööriietepoena tuntud TAMREX, pakub mõistlike hindadega suurepäraseid lahendusi ka vabaks ajaks nii meestele, naistele kui üht-teist ka lastele.

Copy
Tagasi üles