Politseist vallandatud ametnikud said kohtus võidu

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kalle Kuusik pidi tema suhtes tehtud menetluse tulemusel taanduma Jõhvi politseijaoskonna juhi ametist, ent nüüd, mil talle esitatud süüdistused on ümber kukkunud, pole keegi talle endist kohta pakkunud.
Kalle Kuusik pidi tema suhtes tehtud menetluse tulemusel taanduma Jõhvi politseijaoskonna juhi ametist, ent nüüd, mil talle esitatud süüdistused on ümber kukkunud, pole keegi talle endist kohta pakkunud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Tänavu kevadel vääritu käitumise ettekäändel ametist vallandatud kaks politseiametnikku seljatasid kohtus politsei- ja piirivalveameti (PPA). Kohus leidis, et nende vabastamine oli õigusvastane. Kolmanda kõrge ametniku suhtes tühistas PPA talle määratud karistuse ning kohtuasi lõpetati. 

Tänavu kevadel teatas PPA, et distsiplinaarmenetluses sai kinnituse fakt selle kohta, et Jõhvi politseijaoskonna ametnikud rikkusid asutuses paika pandud tulemusliku töö eest lisatasu määramise nõudeid ja tingimusi. Ennetus- ja menetlustalituse juhile Ene Muttikale heideti ette, et ta määras sama talituse grupijuhile Marina Hinnile tulemustasu.

Kaks vallandamist, üks noomitus 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles