Tondi raudteeülesõit ehitatakse kahetasandiliseks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tondi raudteeülesõit.
Tondi raudteeülesõit. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linn on taotlenud Eesti Raudteelt projekteerimistingimusi selleks, et ehitada Tondi tänava raudteeülesõit eritasandiliseks. Millal projekteerimisest ehitamiseni jõutakse, pole esialgu teada.

«Tondi ülesõidu kohta küsis linn meilt projekteerimistingimusi ja need me oleme ka väljastanud. Algselt küsiti tingimusi ainult autotunneli projekteerimiseks, aga me andsime ka selle tingimuse, et tuleb lahendada jalakäijate läbipääs raudtee alt läbi ja ooteplatvormidele. See on seal seotud trammide lõpp-peatuse ja muude liikumistega,» ütles Eesti Raudtee ehitusteenistuse juht Riho Vjatkin.

Eesti Raudtee seisukoht oli, et kui nii suur asi juba ette võetakse, siis tehtagu nii, et ka jalakäijate liikumine oleks igati ohutu. Kuidas võiks tulevikus välja näha näiteks Kotka tänavalt tehtav vasakpööre Tondi tänava kesklinna poole minevale suunale, ei osanud Vjatkin öelda. «See kõik lahendatakse projekteerimise käigus, meie linnatänavate võrgustiku kohta midagi ei ütle. See on puhtalt linna huvi, et sinna tunnel rajada ja ka lahendus tuleb nende poolt. Meie teeme linnaga igakülgset koostööd,» lausus Vjatkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles