Raju poliittüli: minister Kingo uus nõunik alandas Evelyn Seppa, Peeter Ernits palub vabandust ja Sepp vajab abi (10)

Elu24
Copy
Evelyn Sepp, Jakko Väli, Peeter Ernits.
Evelyn Sepp, Jakko Väli, Peeter Ernits. Foto: Madis Sinivee/Erik Prozes/Erik Tikan

Eesti poliitiline maastik on nii kirev, et võtab pildituks. Eile teatati, et väliskaubandus- ja IT-ministri Kert Kingo (EKRE) uueks nõunikuks saab endine keskerakondlane Jakko Väli. Vähem kui päevaga õnnestus mehel läbi sõimata Evelyn Sepp, samuti endine keskerakondlane, ja vihale ajada Peeter Ernits (EKRE).

Endise Tallinna TV saatejuhi Jakko Väli elutee on olnud kirju ning sealt ei puudu ka purjuspäi autorooli istumine ja tingimisi karistused. «Mõtlesin pikalt, aga tõesti ei tule meelde sellest lollimat kaadriotsust mõnelt Eesti ministrilt. No mitte ühtegi nii idiootset ei meenu,» avaldas parteitu poliitik Raimond Kaljulaid arvamust.

Sarnast arvamust jagasid ka paljud netikommentaatorid ning sealt Väli sõnul tema libastumine algaski. «Eks ma eile selle vea tegingi, et hakkasin kommentaare lugema. Tavaliselt ei loe,» kirjutas ta laupäeva hommikul oma Facebooki seinal.

Nimelt sattus Väli sõnasõtta endise erakonnakaaslase Evelyn Sepaga, kes oli riigikogulase Peeter Ernitsa postituse alla kommenteerinud: «Jakko Väli siin teeb karjääri ja tal on Peetrile nii mõndagi öelda. Ootame huviga.» Sepp pidas silmas mullust skandaali, kui Ernits väitis, et Väli proovis ennast 4000 euro eest Keskerakonna valimisnimekirja osta. Väli eitas toona süüdistusi ja nimetas Ernitsat kibestunuks, kirjutas Postimees.

Väli ei jätnud Sepale vastamata, vaid lajatas: «Evelyn, sa pead kurvastuma. Keegi sulle enam taha panna ei taha, suhu võtta ei soovi ja me klatime Peetriga ise.»

Jakko Väli lajatas Evelyn Sepale.
Jakko Väli lajatas Evelyn Sepale. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Nähtavasti ei klatitud omavahel aga midagi, kuna juba öösel väitis Ernits, et kustutas Väli kommentaarid ära. «Vabandan Evelyn Sepa ees, et lubasin oma lehele sügavat piinlikkust tekitava matsi. Lasin ta hetk tagasi ära koristada,» kirjutas Ernits öösel kell pool kolm Facebookis. Artikli avaldamise hetkel olid kommentaarid aga siiski veel alles.

Laupäeva hommikul ilmus ka Väli vabandus. «Vabandan kõigi ees selle jõhkra väljaütlemise pärast Evelyn Sepale! Oleksin pidanud seda tegema kuidagi elegantsemalt... my bad (minu viga – toim).»

Jakko Väli palus Evelyn Sepalt vabandust.
Jakko Väli palus Evelyn Sepalt vabandust. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Sepp oli labasest solvangust šokis ning kirjutas hommikul Facebookis, et tunneb ennast ebaturvaliselt ja «vaimselt tervist kahjustavalt». «Vajan päriselt abi praegu. Ma ei tea, kui sina saad, ütle midagi, tee midagi, näita, et sa hoolid. Asi ei ole ainult minus,» kirjutas Sepp.

Twitteris avaldas samal teemal arvamust ka endine president Toomas Hendrik Ilves: «Arvasin, et valitsuse labasuse põhi on käes. Eksisin. Mul pole sõnu.»

Laupäeval kell 11.07 teatas Kingo Facebookis, et Välist ei saa tema uut nõunikku.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles