Ohhoo: Eesti iluuisutaja juhib hooaja maailma edetabelit!

Toimetas Ville Arike
Copy
Eva Lotta Kiibus esitamas vabakava võistlusel Finlandia Trophy.
Eva Lotta Kiibus esitamas vabakava võistlusel Finlandia Trophy. Foto: Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA/Kalle Parkkinen/Newspix24/SIPA

Rahvusvahelise uisuliidu ISU kodulehelt leiab toreda fakti: tänavuse ehk 2019/20 hooaja naiste üksiksõidu maailma edetabelit juhib Eva Lotta Kiibus!

Tõsi, kindlasti ei saa 16-aastast Kiibust veel pidada maailma parimaks uisutajaks ning ta hoiab edetabelis esikohta tänu asjaolule, et on konkurentidest rohkem võistelnud, ent tema punktisummad on sel sügisel tõusnud uuele, täiesti arvestatavale rahvusvahelisele tasemele.

Septembri lõpus Oberstdorfis peetud traditsioonilisel võistlusel Nebelhorn Trophy pälvis Kiibus kuuenda koha, viies täiskasvanute võistluste isikliku rekordi 166,10 punktini. Seejuures oli ta lühikava järel kümnes, kuid vabakava tõi koguni neljanda koha ja suurepärase isikliku tippmargi 115,96 punkti. Selle saavutamisel sooritas ta edukalt kolm kaskaadi, samuti hüpetest raskeima, lutz'u.

Eelmisel nädalal Espoos peetud võistlusel Finlandia Trophy pälvis Kiibus 162,77 punktiga samuti kuuenda koha.

Juunioride GP Tšeljabinskis tõi seitsmenda ja Bolzanos kaheksanda koha. Need neli tulemust ongi Kiibuse viinud edetabelit juhtima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles