Soomlased omandasid põrunud Eesti idufirma

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama.
Shipitwise'i meeskond, mis asus mõni aasta tagasi Funderbeami abil raha kaasama. Foto: Erakogu

Soome logistikalahenduste pakkuja Speys omandas suvel tegevuse lõpetanud Eesti idufirma Shipitwise varad, töötajad ja kliendilepingud.

Aastal 2015 alustanud, pool miljonit eurot investeeringuid kaasanud ja selle aasta juulis tegevuse lõpetanud Shipitwise proovis algselt oma loodud tarkvaralahenduse abil rahvusvahelisi pakivedusid korraldada, kui hiljem hakkas seda tarkvara pakkuma teistele ettevõtetele.

Shipitwise’i olemasolevad osanikud Olari Miiter, Aleksander Gansen ja teised saavad kahe ettevõtte ühinemisel kokku ligikaudu 25 protsenti Speysist. Optsioone omanud töötajad saavad ettevõttest veel eraldi osad. Tegemist on nn all-equity based merger'i tehinguga ehk ükski senine asutaja ega investor ei võta raha eraldi välja vaid kõigist saavad osanikud uues kehas.

Shiptwise’i üks asutajatest Aleksander Gansen saab tehingu järel Speysi digitaliseerimisosakonna juhiks. Speysil on registreeritud tütarfirma Tartumaal Tõrvandis ja selles töötab hetkel kuus inimest. Shiptwise’il äriregistri andmeil töötajaid ei ole.

Logistika automatiseerimise ettevõte Speys asutati aastal 2016.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles