Ootamatu: tuntud reisifirma põgeneb Eestist

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Foto: Caro / Scanpix

Reisifirma Aurinko teatas ootamatult, et teeb peale talvehooaega Eestiga lõpparve ning edaspidi jätkatakse tegevusega vaid Soomes.

Oma kodulehel kirjutas firma, et Aurinkomatkat OY on pühendunud jätkusuutlikule tegevusele ja kasumlikkusele ning püüab pidevalt parandada tõhusust ja tootlikkust. Sellega seonduvalt otsustas Aurinkomatkat - Suntours OY oma tegevust jätkata vaid Soomes ja Aurinko OÜ lõpetab reisikorralduse Tallinnast peale talvehooaja lõppu.

Kõik reisid algusega Tallinnast toimuvad tavapäraselt kuni 2020. aasta aprilli lõpuni. Viimane talvehooaja lend saabub tagasi Tallinnasse kuuendal mail 2020. Reisijate jaoks ei muutu midagi. Kõik reisid väljuvad plaanipäraselt, sihtkohas on eestikeelsed reisiesindajad ning kehtivad tavapärased reisitingimused.

Aurinko OÜ majandusaasta aruandest selgub, et ettevõte kukkus mullu sügavasse kahjumisse. Kui veel 2017. aastal teeniti 10,4 miljoni eurose müügitulu juures ligi 550 000 eurot kasumit, siis eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu 9,9 miljonit ning kahjum ligi 744 000 eurot. Ettevõttes töötas septembri lõpus seisuga 21 inimest. 

Aurinkomatkat OY pakub Eesti klientidele jätkuvalt Helsingist algavaid pakettreise ning kõik soovijad saavad oma talvehooaja reisid vormistada Aurinko OÜ kaudu. Aurinko OÜ-l on seadusele vastav reisitagatis summas 1 800 000 eurot, mis on garanteeritud Danske Bank AS/Finland poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles