Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Salajased kaadrid Saksa mürgilaborist: piinlevad ahvid karjuvad valust (9)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy

Metallist rakmetes ja väikestes puurides valust karjuvad loomad – need õõvastavad fotod ja videokaadrid näitavad, kuidas koheldakse ahve ja koeri ühes Saksamaa laboris.

Need jubedad kaadrid tõid avalikkuse ette loomaaktivistid, kes on kutsunud üles EU ja UK seadusi muutma, kirjutab Metro. Videotest on näha, et Bienenbüttelis Alam-Saksamaal asuvas laboris veritsevad koerad ja kassid pärast mürgi manustamist, teatab Saksamaa loomakaitseorganisatsioon.

Töötajaks kehastunud loomakaitsja filmis kohutavaid tingimusi LPT farmakoloogia ja toksikoloogia laboris. Nende sõnul nägid nad mürkide katsetamist koerte, ahvide, kasside ja jäneste peal. 

Kaader videost. Beagle piinlemas katse käigus manustatud mürgi tõttu.
Kaader videost. Beagle piinlemas katse käigus manustatud mürgi tõttu. Foto: Cruelty Free International


Loomakaitsja sõnul peeti loomi hirmsates tingimustes. Beagle'i tõugu koera kurgust suruti sisse toru, mille kaudu manustati kapsleid, seejärel jäeti loom verejooksude kätte piinlema. 

Soko loomade heaolu organisatsiooni esindaja Friedrich Mülln: «Loomad liputasid saba, kui nad puurist eemaldati eesmärgiga tappa. Koerad olid meeleheitel, et võita inimese tähelepanu.» 

Piinlevad «katsejänesed» Saksamaa laboris.
Piinlevad «katsejänesed» Saksamaa laboris. Foto: Cruelty Free International

Kõige jubedamalt koheldakse tema sõnul ahve. «Makaake peetakse laboris väikestes puurides kinniseotuna reas asetsevatel toolidel. Teised on kinni peadpidi ja nad püüavad meeleheitlikult põgeneda,» kirjeldas aktivist. Väidetavalt kasutavad laboritöötajad ahvide peal vägivalda. 

Loomakaitsja sõnul tehakse kassidele keskmiselt 13 süsti päevas ja seejärel jäetakse nad piinlema. 

Loomakaitsjad on avastatud info põhjal teinud avalduse politseile, kes on asunud asja uurima. Saksa loomakaitsjate hinnangul pole katsetega seotud seadused piisavad ja nad kutsuvad üles seadusi karmimaks muutma. 

Laboris kasutatav makaak.
Laboris kasutatav makaak. Foto: Cruelty Free International

Kõnealune LPT labor on perekonnale kuuluv ettevõte, mille ülesanne on uurida mürkide mõju. Labori klientideks on farmaatsiatööstus ja agrokeemiaettevõtted üle maailma. 

Loomakaitseorganisatsiooni esindaja teada on mürgikatsete eesmärk selgitada välja, kui palju keemiat või ravimeid loom välja kannatab, enne kui see tõsist kahju tekitab. Tulemus annab võimaluse hinnata, milline on «turvaline» doos inimese jaoks. 

Laboratoorium ei ole avalikkuse ette jõudnud kaadreid kommenteerinud. 

Julmuse vastase petitsiooniga saab liituda siin: https://www.change.org/p/we-are-against-animal-cruelty-close-the-laboratory-of-pharmacology-and-toxicology-in-hamburg-2

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles