Rail Baltic Estonia juht lahkub ametist (1)

PM Majandus
Copy
Rail Baltic Estonia OÜ juht Riia Sillave lahkub ametist
Rail Baltic Estonia OÜ juht Riia Sillave lahkub ametist Foto: Rail Baltic Estonia OÜ

Rail Baltic Estonia juhatuse esimees Riia Sillave lahkub novembris isiklikel põhjustel ametist.

Ettevõtte nõukogu esimees André Küüsvek tänas Sillavet tehtud töö eest, öeldes, et tema juhtimisel on loodud tugev meeskond ning liigutud jõudsalt edasi kaasaegse raudtee rajamisega. Ühtlasi on nõukogu käima lükanud protsessi ettevõttele uue juhi leidmiseks.

Sillave ütles, et Rail Baltic Estonia meeskond on projekti kahe aastaga viinud ettevalmistusetapist elluviimisse. «Järjepideva töö tulemusena on oluliselt kasvanud kindlus, et raudteeühendus tuleb. Panustasin Rail Balticasse kogu energia ning lahkun isiklikel põhjustel. Ehitus on alanud, sellelt teemärgilt on sobiv anda teatepulk üle uuele juhile,» lisas ta.

Lisaks kutsuti Sillave tagasi kolme Balti riigi ühisettevõtte RB Rail AS-i nõukogust. Tema asemele läheb majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi transpordi asekantsler Ahti Kuningas. 

RB Rail AS nõukogu koosneb kuuest liikmest – iga aktsionär esitab kaks liiget. Nõukogu liikmed nimetatakse ametisse kolmeks aastaks. Mullu sügisel lahkus ettevõttest pauguga RB Raili pikaaegne juht lätlanna Baiba Rubesa, kes tegi maatasa projekti senise juhtimise ja poliitilise tasandi.

Eesti riigi huve esindab Balti riikide ühisettevõttes RB Rail AS Rail Baltic Estonia, mis on loodud selleks, et koordineerida Rail Balticu projekti elluviimist. Rail Baltic Estonia OÜ on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse kuuluv ettevõte, mille põhiülesandeks on kiire raudteeühenduse loomine ning sellega seotud administratiivsete ja tehniliste ülesannete täitmine Eestis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles