Keskerakond saab erakorraliselt pensionit tõsta seitse eurot (40)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Pension.
Pension. Foto: Panthermedia, Andriy Popov

Järgmise aasta riigieelarve eelnõusse jõuab Keskerakonna peamine valimislubadus ehk erakorraline pensionitõus. Postimehe andmetel on erakorralise pensionitõusu suuruseks plaanitud seitse eurot kuus.

Et ametlikult kinnitamata andmetel lisab eelnõusse kirjutatud erakorraline pensionitõus indekseerimisest tulenevale keskmiselt 38 euro suurusele kasvule seitse eurot kuus, kirjutas ka ERR

See tähendaks, et EKRE ja Isamaa kõrval saaks oma valijatele antud põhilubaduste täitmises linnukese kirja ka Keskerakond.

Riigikogu valimiste eel oli Keskerakonna põhilubaduseks tõsta keskmist vanaduspensioni 2020. aastal erakorraliselt koos indekseerimisega 100 euro võrra. Keskerakonna, EKRE ja Isamaa võimuleppesse jõudis see lubadus järgmisel kujul: «Seame eesmärgiks erakorralise pensionitõusu, et tõsta eakate toimetulekut ja heaolu.» Samas just indekseerimine ehk iga-aastane majandusnäitajatest johtuv pensionitõus teeb suurema osa Keskerakonna põhilubadusest ära. 

«Iga euro, mille suudame 2020. aasta eelarvega pensionitõusu panustada, kasvatab keskmist pensioni kiiremini ka järgnevate indekseerimiste ajal. Edasiste sammude juurde erakorralise pensionitõusuga jätkamise osas, mis on koalitsioonileppes selgelt sõnastatud eesmärk, saame tulla tagasi kevadel riigi eelarvestrateegia läbirääkimiste käigus,» ütles peaminister Jüri Ratas. 

Keskerakonna välireklaam riigikogu valimiste eel Männimäel. 
Keskerakonna välireklaam riigikogu valimiste eel Männimäel. Foto: Elmo Riig

​Valitsus kinnitab järgmise aasta riigieelarve eelnõu teisipäeval ning annab riigikogule üle sel kolmapäeval.

Peaminister Jüri Ratas ütles laupäevasel Keskerakonna volikogul peetud kõnes, et tuleva aasta eelarve eelnõus panustatakse enim siseturvalisusesse, haridusse ja meditsiini. «Loomulikult pidime selle saavutamiseks tegema valusaid valikuid mitmes teises küsimuses,» ütles ta.

Septembri alguses kirjutas Postimees, kuidas Keskerakond loodab indekseerimise toel saada tehtud 50-eurose pensionitõusu. Praegu teadaolev plaan liigub selles suunas. 

  • Loe lähemalt: 

Keskerakonnale terendab võimalus pensione tõsta

Kommentaarid (40)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles