Maailmakoristuspäev: koolipere puhastas ümbrust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Valga Priimetsa kooli õpetajad ja õpilased koristasid reedel kooli ümbrusest prahti.
Valga Priimetsa kooli õpetajad ja õpilased koristasid reedel kooli ümbrusest prahti. Foto: Valga vallavalitsus

Kuigi ametlik maailmakoristuspäev on laupäeval, siis Valga Priimetsa kooli õpetajad ning õpilased lükkasid reedel kindad kätte ning koristasid kooli ümbrusest prahti.

Tänavu pööratakse maailmakoristuspäeva raames tähelepanu eelkõige väikesele ja nähtamatule prügile, mis igal pool salakavalalt laotub. Just sellele keskendusid täna ka Priimetsa kooli noored ning õpetajad, teatas Valga vallavalitsus.

«Esialgu ei tundugi kooli ümbrus nii must, aga sellist väikest ja esmapilgul märkamatut prügi on tohutult. Seega otsustasime, et tuleb ise tegutseda. Võtsime koolipere kokku ja otsustasime maailmakoristuspäeval osaleda,» rääkis Priimetsa kooli karjäärikoordinaator ja noorsootöö juht Pilvi Pindma.

Reedel käisid kodukanti puhastamas ka mitmed teised koolid Lõuna-Eestis, näiteks lõid kaasa ka Otepää gümnaasiumi ning Pühajärve põhikooli õpilased ja õpetajad.

Suur maailmakoristuspäev toimub laupäeval, 21. septembril.

Eelmisel aastal tuli maailmakoristuspäeva raames kodudest välja ja koristas terve ilma palju puhtamaks 18 miljonit inimest 157 riigist. Ja seda eestlaste üleskutsel. Eestis kraamis loodust umbes 10 000 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles