Galerii: Kadrioru pargis näeb tuhandeid küünlaid ja kümneid valgusinstallatsioone

Postimees
Copy

Täna alanud kolmepäevane valgusfestival pakub juba neljateistkümnendat aastat külastajatele valgusinstallatsioone, silmarõõmu ja lummavaid muusikaelamusi.

Tänavuse festivali teema on «Aja rajad», mis näitavad külalistele teed maagilisel ja valgust täis teekonnal olevikus, minevikus ja tulevikus. Festival toimub 18.–19. septembril Kadrioru pargis ja 19.–20. septembril Tallinna vanalinnas.

Festivali uksed ja esimesed installatsioonid avati täna õhtul kell 19.00 ning festivali ametlik avamine ja purskkaevuetendus «Laulvad veed» juhatati sisse kell 19.45 Kadrioru Luigetiigil. 

Homme, 19. septembril, jätkub festival Kadrioru pargis ja lisanduvad ka põnevad tegevused ning installatsioonid Tallinna vanalinnas. Harju haljasala laval esinevad 19.–20. septembril kodumaised artistid mõnusa muusikaga. 19. septembril astuvad lavale kell 19.30 ansambel Kom Pas ja kell 21.30 Lepatriinu, 20. septembril kell 19.30 Helin-Mari Arder ja 21.30 Nunnu & Rockstar.

Reedel, festivali viimasel päeval, toimuvad tegevused ainult Tallinna vanalinnas.

Selleks, et festivali installatsioonid oleksid hõlpsasti leitavad ja festivali külastajad saaksid maksimaalse elamuse, on 2019. aastal võimalik festivali kaart koos installatsioonide nimekirjaga endal kodus välja printida või võtta kaart festivali infopunktist Kadrioru pargis või Vabaduse väljakul.

Kokku on 2019. aastal festivali aladel Kadriorus ja vanalinnas 42 installatsiooni. Söögi ja joogi pärast ei pea korraldajate sõnul muretsema – sooja toitu ja jooki pakuvad erinevad toitlustajad, kuid alkoholi tarbimine on festivali alal keelatud, kuna tegemist on sündmusega, mis on mõeldud tervele perele. 

Festivali direktor Caspar Lootsmann jagas külastajatele veel viimase hetke soovitusi: «Kuna huvi 2019. aasta festivali vastu on suur, palume ummikute vältimiseks festivalile võimalusel tulla ühistranspordiga, rattaga või jalgsi. Seoses üritusega tihendatakse 18.–19. septembril alates kella kuuest õhtul kuni päeva lõpuni trammiliiklust liinidel nr 1 ja 3 ning suurendatakse liinide veovõimet.»

Kuna viimaste aastate trendiks on saanud droonidega pildistamine ja filmimine, siis panevad festivali korraldajad kõigile südamele, et sündmuse alal droonidega ilma lennuameti ja korraldaja loata lendamine on keelatud.

Lisainfot festivali kohta leiab kodulehelt www.valguskonnib.ee ja sotsiaalmeediastfestivali kaart on leitav siit ning täieliku festivali ajakavaga saab tutvuda siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles