Ratas: pension tõuseb kaheksa protsenti, erakorralise tõusu arutelu jätkub

Postimees
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Tiina Oja

Peaminister Jüri Ratas ütles, et järgmise aasta riigieelarves on planeeritud pensionitõus läbi indekseerimise kaheksa protsenti, erakorralise pensionitõusu üle aga arutelud veel kestavad.

Ratas kinnitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et erakorraline pensionitõus on jätkuvalt valitsuse tahe, kuid seda, kas see tuleb järgmisel või ülejärgmisel aastal, on tema sõnul veel vara öelda - arutelud jätkuvad.

Vastates ajakirjaniku väitele, et erakorraliseks pensionitõusuks saaks kasutada teise samba reformiga vabanevaid vahendeid, ütles Ratas, et sellega ei saa järgmisel aastal veel arvestada. «Kõige varem, kui see jõustub ühel hetkel riigikogus, saab seda planeerida aastaks 2021, mitte 2020,» selgitas Ratas.

Iga aasta aprillikuus kasvavad kõik pensionid indekseerimise tulemusel, järgmise aasta 1. aprillist kasvavad pensionid selle tulemusel keskmiselt kaheksa protsenti: «Mida me saame öelda, et eelarves on planeeritud pensionitõus läbi indekseerimise kaheksa protsenti, see on - kui on keskmine vanaduspension tööstaažiga 44 aastat - ligemale 38-39 euro juures,» rääkis peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles