Piiri putkat röövinud mehed pelgasid kohtusaali tulla (4)

Lauri Habakuk
, Pärnu Postimehe tegevtoimetaja
Copy
Kohtunik Indrek Nummert teatas, et Piiri putkat röövinud mehed pole avaliku elu tegelased. Nii austas ta meeste soovi jääda anonüümseks. Kohtu palvel ongi nende näod fotol hägustatud.
Kohtunik Indrek Nummert teatas, et Piiri putkat röövinud mehed pole avaliku elu tegelased. Nii austas ta meeste soovi jääda anonüümseks. Kohtu palvel ongi nende näod fotol hägustatud. Foto: Urmas Luik

Kui see olnuks võimalik, sisenenuks kolm kohalikku meest ­täna kohtusaali nähtavasti nii nagu mullu 29. novembri õhtupimeduses Piiri putkassegi: maskis.

Märganud uksepilust fotograafi ja teleoperaatorit, ei tahtnud 28aastane Tiit Pendis ja 27aastane Fred-Rene Habicht kuidagi kohtusaali tulla. “Aga mina pole nõus,” kõlas istungisaali ukse tagant nagu lasteaeda minemast keelduva mudilase resoluutne hääl.

​“Ega kohtuistung saa pidamata jääda, nalja teete või?” püüdis istungisekretär mehi veenda. “Kas istung tuleb pidada koridoris?” päris ta seejärel irooniliselt.

28aastane Raimoind Laiva ­kaubelda ei saanud: tema on mullu 9. detsembrist vahi all ja astus ruumi raudus käsi ja konvoi saatel.

Kohtunik Indrek Nummert ei soovinud mõistagi kohut pidada trepimademel. Nii teatas ta, et austab süüdistatavate soovi, sest tegemist pole avaliku elu tegelastega. Pealegi pole neid veel süüdi mõistetud. Väärib siiski märkimist, et kõik kolm on röövi juba eeluurimise ajal tunnistanud.

Nummert mainis, et kui fotograaf ja operaator soovivad sellegipoolest kohtualuseid pildistada ja filmida, peavad nad hiljem meestel näo ära katma.

Kui teha järeldus prokurör Merike Lugna istungil ette loetud süüdistatavate uurimise ajal antud ütlustest, tekkis mulluse võika kuriteo idee nii, nagu enamik lolle toiminguid maailmas (või vähemalt Eestis) sünnib: ühise viinavõtmise käigus.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles