Opositsioon boikoteeris riigikogu infotunnis peaministrit (25)

Postimees
Copy
Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatide fraktsioonid ei esitanud kolmapäevaseks riigikogu infotunniks peaminister Jüri Ratasele ühtegi küsimust. 

Sotsiaaldemokraatide esimees Indrek Saar kinnitas ERRile, et sotsid leppisid Reformierakonna fraktsiooniga kokku, et peaministrile küsimusi ei esita.

«Me oleme talle korduvalt küsimusi esitades näinud, et sisuliselt ta seda valitsust ei juhi. Eks me siis esitame küsimusi nendele, kes juhivad,» lausus Saar.

«Teiseks on Ratas hakanud kasutama sellist patroniseerivat stiili, mis ei ole täiskasvanute omavahelises suhtlemises kohane,» lisas Saar rahvusringhäälingule. 

Jüri Ratase eelmise valitsuse ajal, möödunud aasta novembrikuus, kuulutas talle opositsioon samuti boikoti.

Tänases riigikogu infotunnis esitasid riigikogu liikmed küsimusi peaminister Jüri Ratasele, siseminister Mart Helmele ja välisminister Urmas Reinsalule.

Peaminister Jüri Ratas rääkis maksudogmadest ja eelarvepoliitikast. 

Mart Helme vastas sisejulgeoleku, päästjate, valitsuse algatatud kodakondsuse seaduse muutmise seaduse eelnõu (58 SE), valitsemisalas toimuva, julgeolekuohu, noorte eeskuju, siseturvalisuse, inimõiguste, haldusalas toimuva, eelarve, süvariigi ning liiklusjärelevalve kohta.

Välisminister Urmas Reinsalu vastas küsimustele Eesti kodanike, okupatsioonikahjude ning välispoliitika kohta.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles