Kaldoja paneb aja ja varanduse noorte haridusse (1)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Veho juhatuse esimees Juha Ruotsalainen oli rahul, et aastatepikkune üksteise kompamine lõpuks asja ette läks.
Veho juhatuse esimees Juha Ruotsalainen oli rahul, et aastatepikkune üksteise kompamine lõpuks asja ette läks. Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

Kolm aastakümmet Silberautot üles ehitanud Väino Kaldoja müüb oma elutöö soomlaste Vehole. Suure varanduse teeninud ettevõtja pühendab end edaspidi noorte innustamisele ja harimisele. Silberauto ostmine on Veho ajaloo suurim tehing. 

Postimees kirjutas ühest aasta suurtehingust esimesena juba juuli alguses. Toona ütles Kaldoja intervjuus, et vana viisi ei saa Silberautot edasi arendada. «Peame laienema ja arenema, aga kuhu on meil areneda? Me ei lähe ju Poola turule autosid müüma!» ütles ta.

Midagi tuli teha teistmoodi. «Aga on päevselge, et kui vaadata minu isikukoodi (Kaldoja on 63 – toim), siis ei jaksa ma järgmised 15 aastat samamoodi joosta! Praegu oli absoluutselt viimane aeg, et teha otsus, kas jätkata või ärist väljuda,» tunnistas ettevõtja.

Üldjoontes sama juttu rääkis Kaldoja ka eile, pärast seda, kui üks aasta suurim tehing avalikuks tehti. Silberauto on Baltimaade suurim automüüja, kuid arengu jätkamiseks tuleb olla veelgi suurem. Ta lisas, et autoturgu ootab ees konsolideerumine ning neist kolm korda suurem Veho suudab firmat paremini edasi viia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles